Moc dobry recept, buchty je vlacna a vsem moc chutnala!
Rybízový chlebíček s limetkovou polevou
INGREDIENCE TĚSTO
3 vejce
1 zakysaná smetana
200g cukru krupice
2 lžice mléka
3 lžice oleje
280 g mouky MANTLER
1 prášek do pečiva
rybíz
INGREDIENCE POLEVA
2 lžice limetkové šťávy
200 g cukr moučka
2 lžice horké vody
POSTUP
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky si ušleháme s cukrem do bílé pěny a přidáme zakysanou smetanu s mlékem a olejem. Opět šleháme a dáme šanci cukru se trochu rozpustit. U bezlepkového těsta se nikdy nevyplatí pospíchat, takže trpělivě šlehejte :o) Po ušlehání přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a zase pečlivě šleháme, aby se jednotlivé ingredience spojily. Vsypeme rybíz a už ručne mícháme, protože robot by nám rybíz rozmašíroval. Pak si ve vedlejší misce ušleháme bílky se špetkou soli do hustého sněhu, který ručně metličkou lehce vmícháme. Ale pozor, nemícháme jako zběsilé, ale lehounce těsto nadzvedáváme.
Vymažeme si formu olejem, nebo máslem a vysypeme moukou - nejlépe nějakou hrubou, jako je pohanková nebo kukuřičná.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 220°C prvních asi 8 minut a pak troubu stáhneme na 160°C a pečeme dalších cca 45 minut
Po upečení necháme chlebíček vychladnout, protože jinak by se nám poleva při nanášení roztekla a neztuhla by...možná tak na prkýnku, na které by nám vytekla. Vyndejte chlebíček z formy, smíchejte všechny ingredience dohromady a polévejte vychladlý chlebíček.
DOBROU CHUŤ!
Rybízový chlebíček s limetkovou polevou
dotaz
Datum: 01.11.2015 | Vložil: Miroslava
Dobry den, mantler mouka me moc nevyhovuje. Můzu pouzit treba doves farm samokyprici, nebo bilou?
Dekuji za odpoved
chlebík
Datum: 21.08.2013 | Vložil: Klára
Výborná, výborná, výborná! Konzistence, chuť...všechno náramně vyvážené!!! Dávam jedničku - SUPER