Bezlepkový koláč ZEBRA

INGREDIENCE TĚSTO

200 dkg směs Jizerka

100 dkg cukr moučka

1 vejce

1 prášek do pečiva

100 dkg másla

 

INGREDIENCE KRÉM

2 zakysané smetany

100 dkg cukr moučka

1 šlehačka

1 van. puding

1 vejce

1 čokoláda (já dala mléčnou)

 

POSTUP

Nejprve si připravíme těsto. A to velmi jednoduchým způsobem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme chvilku (10 minut zabalené ve folii) odpočinout v lednici. Těsto doporučuji dělat výhradně z Jizerky a jinou moukou nenahrazovat. Jizerka se jako jediná svojí "želírovací" schopností hodí na tento typ těsta !!! Těsto je ze začátku trošku řidčí, ale po odpočinutí s ním jde krásně pracovat. Ale pokud se vám bude zdát lepivé, tak ho trošku posypte Jizerkou...ale opravdu jen lehce, at pak nemáte koláč příliš moučný !

Když těsto vyndáme z lednice, tak ho vmáčkneme do koláčové formy. Těsto je dost mastné, takže koláčovou formu nemusíte ani vymazávat, což je výhoda :o)

Těsto máme hotové, tak se můžeme vrhnout na krém. Tam také nejde co zkazit :o) Jako první si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a než si připravíme krém, tak pod ní necháme vodu stále trochu hřát, aby nám do doby než uděláme krém neztuhla.

Příprava krému vám zabere pár minut. Všechny ingredience (kromě čokolády) smícháte dohromady a prošléháte šlehačem. Musíte chvilku vydržet než se všechny suroviny spojí. Pak si hmotu rozdělíme na dva díly - do každé misky zvlášť. Do jednoho dílu vmícháme rozehřátou čokoládu a druhý necháme světlý Tím nám vzniknou dvě různobarevné hmoty.

No a nastává čas plnění :o) Nejprve přímo na koláč vlijeme naběračku světlé hmoty a na světlou hmotu nalejeme zase naběračku té tmavé. A pořád opakujeme dokud nám zbývá krém :o) No a máme ZEBRU :o)

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pevních 5 minut pečeme na těch 200°C a pak stáhneme na 160°C a pečeme cca 35 minut. Ale zase záleží na troubě jakou máte. Střed koláče nebud enikdy úplně tvrdý, ale nesmí být měkký. Když koláčem zaklepete, tak by se střed měl hýbat jako sulc:o) 

 

DOBROU CHUŤ :o)

Bezlepkový koláč ZEBRA

impotence herbal remedy

Datum: 08.12.2020 | Vložil: ElliotLon

drug free pledge [url=https://www.bizcommunity.com/Profile/comprartramadolonlinesinre]https://www.bizcommunity.com/Profile/comprartramadolonlinesinre[/url] natural cat remedies

Jiná mouka?

Datum: 02.07.2015 | Vložil: Tereza Šturmová

Dobrý večer,

šlo by toto těsto vyrobit i z rýžové mouky? :) spěchá to a bohužel jinou doma nemám :)
Děkuji

BLP KOLÁČ ZEBRA

Datum: 17.05.2014 | Vložil: Jana

Dobrý den, jakou čokoládu používáte pro BLP dietu v tomto receptu? Děkuji!!!

Re: BLP KOLÁČ ZEBRA

Datum: 26.08.2014 | Vložil: Katka

Když nemám po ruce čokoládu, tak rozpustím ledové kaštany. Jinak používám čokoládu LIND nebo čokoládu z Lídlu - mají tam nějaké bez lepku. Nebo můžete použít čokoládové čočky od značky CARLA, nebo jejich polevu. Najdete v každém Albertu, Kauflandu či Globusu :o)

kysané smetany jak veliké?

Datum: 05.01.2014 | Vložil: Zuzka

dobrý den, prosím o upřesnění kysané smetany 150 nebo 200g kelímky? děkuji moc a přeji ať se Vám daří

Re: kysané smetany jak veliké?

Datum: 23.02.2014 | Vložil: KAtka

stačí dvě 150g :o)

množství

Datum: 07.12.2013 | Vložil: Karla

Dobrý den Katko, máte tu úžasné recepty, našla jsem Vás týden po tom, co u dcery zjistili celiakii a Vaše nápady mi vlily trochu optimismu do žil. Pak jsem zjistila, že některé recepty tu už bohužel nejsou, což mě VELICE mrzí, ale Vaše rozhodnutí respektuji a tak rychle zkouším co tu máte. Vše mojí dceři zatím chutnalo a mě se i povedlo. Velké díky. Teď mám malý dotaz na tento recept. U těsta máte psané 200 dkg mouky a moučky nemají to být gramy? Moc děkuji a prosím, dál zkoušejte a pečte, my se s malou už těšíme na další nové receptíky. Co tedy opravdu ještě neumíme je rohlík, tak kdyby se u Vás našel nějaký nápad, budeme MOC rády. Vám přeji krásné vánoce a hodně pekařských nápadů. Karla

Zebra

Datum: 02.09.2013 | Vložil: Marie

Pekla jsem ze zlate a take je fajn

Kterou Jizerku?

Datum: 14.08.2013 | Vložil: Naďa

Zdravím a zároveň chválím Vaše moc hezké stránky :)
Ráda bych se zeptala, abych zbytečně koláč nepokazila, jestli je recept ze "zelené" nebo "zlaté" Jizerky? Děkuji

Re: Kterou Jizerku?

Datum: 14.08.2013 | Vložil: katka

Dobry den, recept je ze zeleneJizerky:-) Omlouvam seza strohou odpkved, ale pisu z mobilu, jsem na dovolene,:-)

Přidat nový příspěvek