Bezlepkový piškotový velikonoční beránek

 

 

INGREDIENCE

100g maniokové mouky

150g bílá směs samokypřící (DOVES FARM)

5 vajec

1 hrnek cukru

10 lžic horké vody

1 prášek do pečivo

 

POSTUP

Rozklepneme si vejce - žloutky a bílky zvlášť. Nejprve si našleháme bílky se špetkou soli do tuha. Pak si dáme vařit vodu, abychom ji měli připravenou k použití do žloutků. Ke žloutkům přidáme 10 lžic vařící vody a hned šleháme, šleháme a šleháme a šleháme. Šleháme do té doby, dokud směs není hustá a pevná. Trváto asi 5 minut intenzivního šlehání šlehačem. Pak za stálého šlehání přisypáváme pomalu cukr a zase šleháme dalších 5 minut. Pak si spojíme ve zvláštní misce všechny sypké ingredience a prosíváme za stálého šlehání ke směsi žloutků. šleháme dokud se ingredience nespojí a pak odložíme metly a ručně vařičkou přidáme našlehané bílky. Ale těsto nemícháme, pouze jemně převracíme.

No a teď je čas na pečení. Pokud budete péct v silikonové formě, tak i tu je třeba vymazat olejem, protože piškotové těsto se hodně lepí. Troubu si předehřejeme na 180°C a po vložení beránka pečeme na 150°C cca 30 minut. Beránka si hlídejte, protože každá trouba peče jinak. Tyto teploty jsou nastaveny na elektrickou troubu. Pod beránka si do trouby klidně můžete dát kastrůlek s vodou :o)

 

Krásné velikonoce a dobrou chuť :o)

 

 

Bezlepkový piškotový beránek

Výborné

Datum: 20.04.2014 | Vložil: Lucie

Moc děkuji za recept, sice jsem neměla maniokovou mouku a dala jsem místo ní mouku z M&S, ale i tak to byla taková dobrota, že nám to snědla návštěva a ani nepoznala, že je to bezlepkové :-) Jen jsem přidala citr. kůru.

Re: Výborné

Datum: 26.08.2014 | Vložil: Katka

Tak to je dobře :o) Toto těsto je univerzální piškotové, tak ho můžete využít i na jiné dezerty:o)

Přidat nový příspěvek