Bezlepkový tiramisu CUPCAKE

INGREDIENCE TĚSTO (cca 15 dortíků)

120 g mouky SCHR mix B

120 g mouky rýžové DOVES FARM

15 g kakaa

špetka soli

120 g másla

140 g cukr krupice

2 vejce

240-250 ml podmáslí

1 lžička jedlé sody

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu

na špičku nože AGAR AGAR nebo XANTAN GUMA

 

INGREDIENCE KRÉM na vrchu

250 g pomazánkového másla bez příchutě

100 g moučkového cukru

2 40% šlehačky

 

INGREDIENCE krém uvnitř (na 1 minidortík)

vnitřek dortíku

2 lžičky HODNĚ silné kávy

1 lžička krému

kapka likéru nebo rumu atd.

POSTUP

trobu předehřejeme na 220°C. Kdo má plech na muffiny tak vyloží košíčky a kdo nemá, tak si připraví jen košíčky (ale pozor na jejich tvar-viz.recept muffiny z ledových kaštanů).

Do mísy si pečlivě PROSIJETE všechny sypké ingredience kromě cukru (mouky, kakao, sodu, prášek do pečiva, agar agar, škrob a sůl).

V druhé míse si ušleháte cukr s máslem do pěny (nepospíchejte, šlehejte hodně a pečlivě). Pak postupně přidáte dvě vejce a šlehejte dokud se směs nespojí...trvá to docela dlouho, směs chvilku vypadá jako by se srazila.

Do směsi cukru a másla pomalu přisypávejte sypké ingredience střídavě s podmáslím. Každou várku pečlivě zašlehejte. Na šlehání si dejte opravdu záležet. Lepší delší dobu než krátce. Těsto se musí spojit!

No a můžete plnit košíčky na muffiny. Já plnim vždy cca do 3/4 košíčku. Lepší trochu méně, než více, protože těsto není tak hutné a mohlo by vám vytéct. Ale je to o zkoušení a odhadu.

Troubu máme předehřátou, stáhneme na 160°C a vložíme plech s minidortíčky. Pečeme cca 20 minut, ale jestli jsou hotové vyzkoušíme pomocí špejle - každý má jinou troubu !!!

Těsto se nám krásně peče a můžeme si zatím připravit krém. Pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem. V další míse si ušleháme do tuha šlehačku, kterou pak po lžicích za stálého šlehání přidáváme k našlehanému pomazánkovému máslu s cukrem - dáme vychladit.

Krém máme hotový, minidortíky jsou upečený a začínáme plnit :

Mini dortíčky si po vychladnutí ve středu vydlabeme, ale pozor, nepřehánějte to, at se vám pak dortík nerozpadne. Okraje musí být dost silné (viz.obrázek), ale krém tam musí být taky cítit, aby dortík nebyl suchý. Drobky dáme do mističky, přidáme 2 lžíce kávy, lžičku našlehaného krému, kapku likéru a vrátíme zpět do dortíku

Nejlepší je si vydlabat všechny dortíky do jedné misky a udělat směs najednou. Takže pokud máte cca 14 dortíků, tak do drobků dáte 28 lžíček silné kávy, několik kapek likéru a 14 lžiček krému :o)

No a když máme naplněno, tak můžeme zdobit :o) Naplníme si cukrářský pytlík krémem a nazdobíme. Já si krém posypala drobky z jednoho dortíku a čokoládovým zdobením od Dr. Otker, který neobsahovalo lepek :o)

Takže dobrou CHUŤ !!!!

 

 

Bezlepkový tiramisu CUPCAKE

fgtftccvvghjhhbvvv5555

Datum: 09.06.2013 | Vložil: krztggjj

tgbtžzgvrtžfvrtžvfžrtgžtg

blééééééééééé

Datum: 09.06.2013 | Vložil: nuhnu

fuj

Přidat nový příspěvek