Bezlepkový valentýnský cupcake

 

INGREDIENCE těsto

200g rýžové mouky

4 lžíce mouky SCHAR Mix B

potravinářská červená barva

1 lžíce škrobové moučky (Gustin)

1 lžička jedlé sody (zarovnaná)

2 lžičky bezlep.prášku do pečiva

2 vejce

90 g třtinového cukru (můžete použít i bílý)

125 ml bílého jogurtu (malý jogurt)

125 ml mléka

90 g másla

 

INGREDIENCE krém

2 40% šlehačky

200g víceprocentní čokolády

1 lžice cukru moučka

80g másla

 

OSTATNÍ

marcipán bez obsahu lepku

červená potravinářská barva SUGARFLAIR

 

POSTUP

Nejprve si uděláme krém. Do hrnce si připravíme šlehačku, na kostičky čokoládu, máslo a zahřejem. Směs se nesmí vařit, hřejeme do té doby dokud se máslo a čokoláda úplně nerozpustí. Pak dáme do lednice minimálně přes noc.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme do tuhé pěny společně s cukrem. Potom přidáme máslo a šleháme dokud se směs nespojí. V druhé míse si smícháme sypké ingredience ( gustin, jedlá soda, kypřící prášek, mouky). Dále si spojíme v hrníčku mléko s jogurtem a potravinářské barvivo.

Do pěny z vajec, cukru a másla, si za stálého šlehání postupně přisypeme sypkou směs střídavě s jogurtem a mlékem. Vše krásně spojíme. Je třeba si uvědomit, že úspěch bezlepkových těst, je z velké míry ve šlehání a kypření :o) Tady v té fázi mte ještě možnost přidat potravinářské barvivo, když se vám bude zdát, že jsou dortíky málo červené :o) No a nakonec zase odložíme mixér a jemně zapracujeme sníh z do tuha ušlehaných bílků. Máme hotovo a můžeme plnit košíčky.

Těsto pečeme v předehřáté toubě na 220°C a po vložení těsta snížíme na 160°C. Pečeme cca 20 minut

 

 

Připravíme si krém. Záleží na tom, jak se komu povede. Pokud máte krém po vyndání z lednice krásně tuhý, tak máte vyhráno. Naplníte cukrářský pytlík a zdobíte dortíky. Ale pokud  krém z nějakého důvodu tuhý nemáte, tak musíte začít krém šlehat a šleháte do tuha. Pak můžete také zdobit:o)

No a teď záleží na vás. Ozdoby si můžete připravit buď předem, nebo až teď :o) Vyválíte si marcipán (obarvíte dle potřeby) a vykrajujete srdíčka. Pokud nemáte ozdobnou folii jako já, tak jí můžete nahradit třeba tím, že na těsto položíte krajkovou dečku a přejedete válečkem. Krajka se do marcipánu krásně obtiskne a vy můžete vykrajovat strukturovná srdíčka :o) Pokud budete marcipán válet, tak doporučuji na silikonové podložce, pokud jí ale nemáte, tak musíte hojně podsypávat moučkovým cukrem. Může se vám stát, že na srdíčkách budou stopy cukru, ale to se dá napravit lehce navlhčenýma rukama :o)

Tak dobrou chuť !!!

 

 

Bezlepkový valentýnský CUPCAKE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek