Karlštejnský koláč

 

INGREDIENCE (malý plech 35x25)

180g DOVES FARM směs bílá

130 g vychlazeného másla

70g MANTHLER

120g cukru

2 lžičky skořice

500g jablek

cukr na oslazení jablek

 

POSTUP

na tomto koláči je báječný, že vůbec nemícháme těsto, protože žádné v podstatě není :o) Do misky si vsypeme mouky a cukr. Krásně promícháme a odložíme. Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme, přidáme na oslazení cukr, kterého si každý může dát dle chuti :o) No a co se týče přípravy, tak to je všechno!

Plech si vyložíme pečícím papírem a začneme vrstvit. 1/2 moučné smesy s cukrem vsypeme na plech, krásně uhladíme a poklademe nastrouhanými jablky. Opet krásně uhladíme. No a nakonec posypeme zbytkem moučné směsy a krásně uhladíme. Teď přijde ta "nejnáročnější" část :o) Vezmeme si máslo, které musí být do tuha vychlazené, skoro na bodu mrazu. Nakrájíme ho na tenké plátky, které rozložíme po celé ploše koláče. No a máme hotovo :o)

Rozpálíme troubu na 250°C, vložíme plech s těstem a stáhneme teplotu na 160°C. Když se nám máslo na povrchu koláče rozteče, tak si troubu otevřeme a hýbeme plechem tak, aby se máslo dostalo všude, prostě aby nikde nekoukala mouka. A můžeme krásně péct až do zlatova. Trvá to cca 40 minu, opět zase záleží jakou máte troubu :o)

Po upečení nechte vychladnout, ušlehejte smetanu a dejte na koláč.....výýýýborný :o)

 

Karlštejnský koláč

švédský koláč

Datum: 29.03.2018 | Vložil: Katka

Tento švédský koláč - z běžné mouky a tvarohu se začal péct v 70tých letech jako "novinka" mezi kuchařinkami ....takže ne karlštejnský ,díky označení M.Brýdové, ale švédský od seveřanů. Inovace s jablky je jiste skvělá )).

díky

Datum: 06.12.2015 | Vložil: Zdeňka

Moc děkuji za perfektní recept. Dělál takovýhle koláč z pšeničné mouky s tvarohovou náplní a je taky super. Tady nad tím se manžel rozplýval blahem. Pekla jsem z labety a doves farm a podařil se skvěle.

šlehačka

Datum: 15.11.2013 | Vložil: beatris

Dobrý den paní Katko.Chtěla jsem se zeptat,jestli tu šlehačku dát na celý plech,nebo na každou porci samostatně.Děkuji za odpověď.

Re: šlehačka

Datum: 15.11.2013 | Vložil: Katka

Beatris, šlehačka slouží jen jako dochucení ke každé porci zvlášť:o)

Re: Re: šlehačka

Datum: 03.01.2014 | Vložil: Andrea

Dnes som piekla je vyborny aj bez slahacky super bezlepkovy kolacik dakujem

Re: Re: Re: šlehačka

Datum: 19.01.2014 | Vložil: Katka

SUPER :o)

Velmi se nam libi vase stranka s recepty

Datum: 14.11.2013 | Vložil: Tunde

Dobrý den,

Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku https://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany. Momentálně máme denně 30 000 kliků. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

S pozdravem,
info@vyhledejrecepty.cz

znie to dobre

Datum: 02.11.2013 | Vložil: bijou

ale to krasne vsetko je trocha moc

Přidat nový příspěvek