Bezlepková mandlová roláda plněná šlehačkou a malinami

Ingredience

6 vaječných bílků

80 g cukru krupice

80 g mouky Schar Mix B

100 g nasekaných vlašských nebo jiných ořechů

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky bezlep.kypřícího prášku

1 lžička kukuřičného škrobu

50 g mandlových lupínků

250 g malin (nebo jiné kyselejší lesní plody-já použila mražené maliny)

2 lžice cukr moučka (do šlehačky)

3 40% šlehačky

 

POSTUP

Přehedhřejte troubu na 250°C. Z bílků si ušlehejte tuhý sníh - já do bílků vždy přidávám špetku soli, aby se krásně ušlehal. Až je sníh DOTUHA ušlehaný, tak za stálého šlehání postupně přidávejte cukr.

Smíchejte mouku, nasekané ořechy, skořici, prášek do pečiva, kukuřičný škrob. Do hladka ušlehaných bílků s cukrem opatrně přidejte sypkou směs. ALE POZOR, už odložte metly. Vmíchavejte velmi opatrně a "vzdušně".

Směs rozetřete na plech o rozměrech 30x40 cm vyložený pečícím papírem. Těsto posypejte mandlovými lupínky, vložte do trouby a stáhněte na 160°C a pečte cca 15 až 20 minut ve střední poloze v troubě.

Upečenou roládu vyklopte na nový arch pečícího papíru. Pokud vám původní pečíčí papír nepůjde sloupnout, tak ho jemně pokropte vodou, rozetřete dlaní a uvidíte, že se krásně sloupne:o) Těsto položte na mřížku a nechte ho vychladnout.

Ušlehejte si šlehačku s moučkovým cukrem. Pokud máte malou nesnášenlivost lepku a nevadí vám malé množství, tak můžete použít ztužovač šlehačky. JE na něm napsáno, že se zpracovává v závodě co opracovává pšenici atd. Takže ztužovač opravdu jen pro někoho!!! Pokud ztužovač nepoužijete, tak se nic neděje šlehačka je dobrá i bez něj:o)

Šlehačku rozetřete na korpus a posypte ovocem. Roládu z dlouhé strany zatočte a vložte do lednice:o) No a za pár minutek můžete podávat!

 

TIP : roládu můžete podávat i jako zmrzlinu. Stačí jí vložit do mrazáku cca na 4 hodiny. Roládku cca 15 až 20 minut před podáváním vyjměte, aby malinko povolila

 

Bezlepková mandlová roláda plněná šlehačkou a malinami

Výborný

Datum: 15.02.2013 | Vložil: Klára

Tak tahle roláda je LUXUSNÍ !!! Jednoduchá na výrobu a luxusní na chuť !!!! Tleskám

Přidat nový příspěvek