Bezlepkový jahodový CUPCAKE

 

 

INGREDIENCE těsto (cca 12 dortíků)

140g másla

100g třtinového cukru

5Og mletých mandlí

100g mouky SCHAR MIX B

100g rýžové mouky DOVES FARM

2 vejce

špetka soli

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

125 ml mléka

INGREDIENCE krém

3 40% šlehačky

300g bílé čokolády (Orion aero - je bez lepku i stop)

12 ks čerstvých jahod

 

 

INGREDIENCE vnitřní náplň

jahodová marmeláda

 

POSTUP

Jako první si den předem připravíme krém. Rozehřejeme šlehačku s bílou čokoládou a počkáme, dokud se čokoláda ve smetaně dokonale nerozpustí a dáme přes noc vychladit do lednice.

trobu předehřejeme na 220°C. Kdo má plech na muffiny tak vyloží košíčky a kdo nemá, tak si připraví jen košíčky (ale pozor na jejich tvar-viz.recept muffiny z ledových kaštanů).

Do mísy si pečlivě PROSIJETE všechny sypké ingredience kromě cukru (mouky, prášek do pečiva, sůl).

V druhé míse si ušleháte cukr s máslem do pěny (nepospíchejte, šlehejte hodně a pečlivě). Pak postupně přidáte dvě vejce a šlehejte dokud se směs nespojí...trvá to docela dlouho, směs chvilku vypadá jako by se srazila.

Do směsi cukru a másla pomalu přisypávejte sypké ingredience střídavě s mlékem. Každou várku pečlivě zašlehejte. Na šlehání si dejte opravdu záležet. Lepší delší dobu než krátce. Těsto se musí spojit!

No a můžete plnit košíčky na muffiny. Já plnim vždy cca do 3/4 košíčku. Lepší trochu méně, než více, protože těsto není tak hutné a mohlo by vám vytéct. Ale je to o zkoušení a odhadu. Toto těsto moc nevykyne !

Troubu máme předehřátou, stáhneme na 160°C a vložíme plech s minidortíčky. Pečeme cca 20 minut, ale jestli jsou hotové vyzkoušíme pomocí špejle - každý má jinou troubu !!!

Těsto se nám krásně peče a můžeme si zatím připravit krém. Šlehačku s čokoládou si vyšleháme dotuha - komu nevadí stopy lepku, tak může použít ztužovač šlehačky (2 ks). Krém máme hotový, minidortíky jsou upečený a začínáme plnit :

Zde jsem už foto postup nezveřejňovala protože je totožný s postupem u TIRAMISU CUPCAKES. Vydlabeme si vnitřek dortíků a naplníme jahodovou marmeládou. Šlehačku s bílou čokoládou naplníme do cukrářského pytlíku a naneseme na minidortíky. Na špičku dáme čerstvé jahody jako ozdobu a máme hotovo :o)

DOBROU CHUŤ! 

 

Bezlepkový jahodový CUPCAKE

mouky

Datum: 15.08.2014 | Vložil: Lenka

Chtěla bych se zeptat jestli je možné použít i jinou rýžovou mouku a ta shar mix B to je ta chlebová mouka? Předem díky za odpověď

Re: mouky

Datum: 26.08.2014 | Vložil: Katka

Jinou rýžovou mouku bych nepoužívala? ANO SCHAR B je ta chlebová, ale je velmi kyprá:

Přidat nový příspěvek