Bezlepkový pražský koláč

 
INGREDIENCE
 
300g MIX B SCHAR
100g DOVES FARM samokypřící
3 žloutky
50g cukru
3 vrchovaté lžice majolky
100 ml oleje
250 ml mléka
1/2 droždí
 
DROBENKA
 
120 g cukru
200 g nějaké hrubé mouky, já použila kukuřičnou se lžičkou škrobu k propojení
120 g másla
2 skořicové cukry
 
KREM
 
750 ml mléka
2 van. cukry
2 celá vejce
4 žloutky
150 g cukr moučka
125 g schar MIX C (můžete i MIX B)
60 g másla
 
POSTUP
 
já dělala těsto v pekárně, takže jsem smíchala všechny tekuté suroviny včetně majolky a droždí. Nalilo do pekárny a nasypala vše sypké. Zapla program na těsto a v klidu se pustila po přípravy krému. Příprava krému je malinko náročnější. Nejprve si dejte vařit mléko s vanilkovými cukry.  Mezitím, co se nám mléko ohřívá tak v misce utřemežloutky s moučkovým cukrem a 2 vejci. Nejlepší je vše ušlehat do krásné pěny šlehačem. Poté přidejte špetku soli a mouku. Opet vše prošlehejte elektrickým šlehačem, protože hmota je krásně nadýchaná, v ruce bychom to takto nikdy nenašlehali. No a teď přijde to nejhorší. Směs žloutků si přesuňte do kastrůlku a vmíchejte do směsi mléko s cukrem. Ale pozor, kastrol nedávejte na honěň dokud nebude směs kompaktní a krásně prošlehaná. Zkontrolujte si to zližcí u dna. Protože pokud to neuděláte, tak se vám nerozmíchaná směs u dna připálí a můžete začít znovu...jako já :o)) Takže pěkně od dna prošlehanou směs dáme na mírný plamen a vaříme ZA STALEHO URPUTNEHO míchání do zkoustnutí (cca. jako bramborová kaše) Hotovou směs odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní máslo, které se krásně rozteče a šleháme to schladnutí. Pak si krém dejte vychladit do lednice. Vzhledem k tomu, že krém chladně dlouho, tak si ho klido můžete připravit den předem - to je asi nejlepší. 
No a teď to těsto. Těsto si vyndejte z pekárny a vytvořte si z nej placičky, které budou cca 1 cm vysoké. Dejte na plech a na plechu nechte ještě 20 minut kynout. Pak potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou, kterou jste si udělali tak, že jste jednoduše zmíchaly všechny ingredience dohromady a nadrobily na vršek bochánků. Těsto pečte v rozpáléné troubě na 190°C cca 15 minut. Těsto je hotové až vám krásně zezlátne.
Pak nechte bocvhánky vychladnout, rozkrojte a můžete plnit krém :o)
 
DOBROU CHUŤ!

Bezlepkový pražský koláč

wonderful information 2024

Datum: 24.01.2024 | Vložil: BryanMew

Thanks for magnificent info. What trips can you recommend in 2024? Astro tourism, eco diving, home swapping, train stations are the new food destinations,sports tourism, coolcationing, gig tripping, private group travel?

dotaz

Datum: 09.02.2016 | Vložil: Hana R.

Mám dotaz, v jakém formátu máte vložené obrázky?
Na Vaší stránce se mi místo všech obrázků zobrazí jen prázdný rámeček s malou ikonkou v levém horním rohu. Děkuji za odpověď.

:o)

Datum: 05.11.2014 | Vložil: Katka

Všem vám moc děkuji, ale samozřejmě mě moc mrzí, že nestíhám vložit více receptů, ale sna dto bude časem zase lepší :o)

Dík :D

Datum: 05.11.2014 | Vložil: Jana

Souhlasím s předchozími příspěvky :)Mockrát dík :))

Radost :-)))

Datum: 27.10.2014 | Vložil: Eva K.

Dobrý den, mám také neuvěřitelnou radost, že jste se vrátila:-) Vaše recepty jsou naprosto úžasné a život je hned veselejší s nějakou dobrotou podle Vašeho receptu. Pražský koláč jsem naposledy pekla před mnoha lety, když jsem ještě mohla lepek, o to se nyní víc těším, že ho můžu upéct znovu.
Krásné dny a ještě jednou díky. Eva

Konečně!!! :-)

Datum: 18.10.2014 | Vložil: Hanka Knoblochová

Opravdu. Konečně jste zpátky. Mám velkou radost. Trpělivě jsem čekala na nový receptík a ono se to vyplatilo. Moc děkuji a jen co bude čas pustím se do něj.- Vaše recepty mám moc ráda a tento blok mi visí na tapetě. Hezký sobotní den. Hanka

Přidat nový příspěvek