Kynuté rybízové muffiny (cca 24 muffinů)

INGREDIENCE

330g hladké kukuřičné mouky

170g mouky SCHAR MIX B

160g másla

100g cukru

2 lžíce tapiokové mouky

1 kostka droždí

2 vejce

230 ml mléka

špetka soli

 

POSTUP

Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozmícháme kostku droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky SCHAR MIX B. Necháme na teplém místě vzejít.

Navážíme si mouky a vsypeme do misky. Vedle si smícháme zbytek mléka s vejci, cukrem a solí.

Až nám kvásek vzejde, tak ho vlijeme do misky k moukám a zamícháme - já používám hnětací háky a mixér, protože s kynutým bezlepkovým těstem se špatně pracuje rukama. Pak postupně za stálého hnětení po troškách vlijeme mléko s cukrem a vejci. Musíte po troškách aby jste "neutopili mlynáře" a těsto vám pak hůře pokyne :o) Nakonec si rozehřejeme máslo a propracujeme do těsta. Máme krásně propracované těsto a dáme ho na teplé místo kynout - cca 45 minut. . Pokud se vám těsto zdá řídké, tak k němu přisypte mouku SCHAR, ale nepřežente to, aby pak muffiny nebyly tuhé. Takže těsto máme vykynuté a můžeme plnit košíčky :o)

Vemte si vždy větší kousek těsta a vložte ho do košíčku (tak aby sahalo cca do víc jak poloviny košíčku) a nežně přimáčkněte, tak aby se rozporostřelo v košíčku. Nechce cca 15 minut ještě na teplém místě kynout a pak můžete posypat rybízem - nešetřete :o)  Vložte do předehřáté trouby na 220°C a pečte cca 20 minut při teplotě 160°C.

Pak košíčky vyndejte, pocukrujte a mlžete mlsat :o)

 

DOBROU CHUŤ :o)

 

Bezlepkové kynuté rybízové muffiny

muffiny

Datum: 28.10.2013 | Vložil: Marie

čim mohu nahradit tapiokovou mouku?Dik

Re: muffiny

Datum: 01.11.2013 | Vložil: KAtka

Tapiokovou mouku můžete nahradit bramborovým nebo kukuřičným škrobem:o)

Re: Re: muffiny

Datum: 24.12.2018 | Vložil: Monika

Vďaka za info, a to množstvo cca rovnaké ako u tapiokovej múky? Ďakujem:)

cukr

Datum: 12.08.2013 | Vložil: marcela

Chtěla jsem zkusit tento recept, ale prosím, není uvedeno kolik cukru?

Re: cukr

Datum: 20.08.2013 | Vložil: Katka

Děkuji za upozornění, doplněno :o)

Máslo, cukr, obojí?

Datum: 22.07.2013 | Vložil: Štěpánka

Milá Katko,
též děkuji za úžasné recepty. Peče (a hlavně mlsá) se s nimi úžasně!
Minulý týden jsou zkoušela tato rybízové muffiny, a až v průběhu jsem si všimla, že tam nějak nesedí máslo a cukr - v ingrediencích je máslo, v receptu pak cukr, nakonec jsem dala od každého kousek, a protože těsto bylo hodně husté, doplnila jsem mlékem, bo stálo nejblíž :-). Výsledek nebyl špatný, ale do těch vymazlených dobrůtek s přesným receptem něco chybělo... Můžete tedy napsat, jak to opravdu je s tím máslem a cukrem?
Děkuji za odpověď a přeji příjemné léto i hodně úspěchů s bezlepkem!
Štěpánka

Re: Máslo, cukr, obojí?

Datum: 26.07.2013 | Vložil: KAtka

Jééééééžiš, tak to se moc omlouvám, hned to jdu opravit. Uplně jsem tam zapomněla napsat, že máte přidat máslo :o)

Přidat nový příspěvek