Čokoládový "dortík" s tvarohem

INGREDIENCE

250 g tmavé čokolády (Lindt - je bez lepku)

80 g másla (né margarín)

120 g cukru krystal

2 vejce

80 g mouky Schar Mix B

1 lžíčka prášku do pečiva

INGREDIENCE - tvaroh

250 g tvarohu

50 g třtinového cukru

1 lžička kukuřičného škrobu nebo bramborového

1 vejce

POSTUP

Ušleháme tvaroh, cukr, škrob a vejce a necháme připravené v míse.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme trochu vychladnout. Mezitím si do pěny vyšleháme vejce s dvěma lžicemi studené vody a cukrem - šleháme do pěny. Za stálého šlehání k husté směsi přidáme rozpuštěnou čokoládádu. Opět šleháme dokud se nespojí v kompaktní směs. Potom postupně za stálého šlehání přisypeme mouku s práškem do pečiva. Dortovou formu nebo vyšší koláčovou  vymažte máslem a LEHCE vysypte moukou, ale opravdu lehce.

Čokoládovou směs vlijte do formy  a rovnoměrně rozetřete. A teď je čas na tvarohovou směs. Tu nerovnoměrně rozmístěte po hromádkách na čokoládovou směs a vidličkou, nožem nebo něčím jiným z vrchu promíchejte, aby jste získali mramorový vzor

Tentokrát troubu tak nerozpalujte, pečte opravdu pozvolna a krátce. Já předehřála cca na 180°C a pak pekla 20 minut na 160°C. Pokud budete zkoušet špejlí, tak se vám vždy těsto bude trochu lepit, ale musí být ztuhlé, né tekuté :o)

Jak už jsem psala v úvodu. Pokud se vám ho podaří přesušit, tak ho dejte na 5 vteřin do mikrovlnky a on krásně změkne:o)

TIP : podávejte s vanilkovou zmrzlinou, nebo  zakysanou smetanou....je to výborné a trochu odlehčíte silnou čokoládovou chuť

Čokoládový "dortík" s tvarohem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek