čim mohu nahradit tapiokovou mouku?Dik
Kynuté rybízové muffiny (cca 24 muffinů)
INGREDIENCE
330g hladké kukuřičné mouky
170g mouky SCHAR MIX B
160g másla
100g cukru
2 lžíce tapiokové mouky
1 kostka droždí
2 vejce
230 ml mléka
špetka soli
POSTUP
Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozmícháme kostku droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky SCHAR MIX B. Necháme na teplém místě vzejít.
Navážíme si mouky a vsypeme do misky. Vedle si smícháme zbytek mléka s vejci, cukrem a solí.
Až nám kvásek vzejde, tak ho vlijeme do misky k moukám a zamícháme - já používám hnětací háky a mixér, protože s kynutým bezlepkovým těstem se špatně pracuje rukama. Pak postupně za stálého hnětení po troškách vlijeme mléko s cukrem a vejci. Musíte po troškách aby jste "neutopili mlynáře" a těsto vám pak hůře pokyne :o) Nakonec si rozehřejeme máslo a propracujeme do těsta. Máme krásně propracované těsto a dáme ho na teplé místo kynout - cca 45 minut. . Pokud se vám těsto zdá řídké, tak k němu přisypte mouku SCHAR, ale nepřežente to, aby pak muffiny nebyly tuhé. Takže těsto máme vykynuté a můžeme plnit košíčky :o)
Vemte si vždy větší kousek těsta a vložte ho do košíčku (tak aby sahalo cca do víc jak poloviny košíčku) a nežně přimáčkněte, tak aby se rozporostřelo v košíčku. Nechce cca 15 minut ještě na teplém místě kynout a pak můžete posypat rybízem - nešetřete :o) Vložte do předehřáté trouby na 220°C a pečte cca 20 minut při teplotě 160°C.
Pak košíčky vyndejte, pocukrujte a mlžete mlsat :o)
DOBROU CHUŤ :o)
Bezlepkové kynuté rybízové muffiny
Re: muffiny
Datum: 01.11.2013 | Vložil: KAtka
Tapiokovou mouku můžete nahradit bramborovým nebo kukuřičným škrobem:o)
Re: Re: muffiny
Datum: 24.12.2018 | Vložil: Monika
Vďaka za info, a to množstvo cca rovnaké ako u tapiokovej múky? Ďakujem:)
cukr
Datum: 12.08.2013 | Vložil: marcela
Chtěla jsem zkusit tento recept, ale prosím, není uvedeno kolik cukru?
Máslo, cukr, obojí?
Datum: 22.07.2013 | Vložil: Štěpánka
Milá Katko,
též děkuji za úžasné recepty. Peče (a hlavně mlsá) se s nimi úžasně!
Minulý týden jsou zkoušela tato rybízové muffiny, a až v průběhu jsem si všimla, že tam nějak nesedí máslo a cukr - v ingrediencích je máslo, v receptu pak cukr, nakonec jsem dala od každého kousek, a protože těsto bylo hodně husté, doplnila jsem mlékem, bo stálo nejblíž :-). Výsledek nebyl špatný, ale do těch vymazlených dobrůtek s přesným receptem něco chybělo... Můžete tedy napsat, jak to opravdu je s tím máslem a cukrem?
Děkuji za odpověď a přeji příjemné léto i hodně úspěchů s bezlepkem!
Štěpánka
Re: Máslo, cukr, obojí?
Datum: 26.07.2013 | Vložil: KAtka
Jééééééžiš, tak to se moc omlouvám, hned to jdu opravit. Uplně jsem tam zapomněla napsat, že máte přidat máslo :o)