Hlavně je hrozně šťavnatej, nedrolí se a je moc moc dobrej :o) Děkuji!
Bezlepkový sladký chlebíček z kukuřičné mouky
INGREDIENCE
150g kukuřičné hladké mouky (mlýn MRZKOVICE)
150g mletých loupaných mandlí
200g třtinového cukru
4 vejce
šťáva z dvou citrónů (kdo nemá rád kyselé, tak postačí šťáva z jednoho)
kůra z jednoho citrónu
200g másla
160g uvařených brambor
2 lžíce tapiokové mouky (lze mahradit bramborovým škrobem)
1 prášek do pečiva
POSTUP
Jako první si dáme vařit brambory. Rozkrájejte je na malé kousky ať se vám uvaří dřív. Vařte je do úplného změknutí, nebojte se je úplně rozvařit. Odělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem do bílé pěny (čím déle tím lépe). Pak postupně po kouscích přidáváme změklé máslo a pořádně zašleháme. No a pak přidáme vychladlé rozmixované brambory. Brambory rozšlehejte úplně na hladko a pak je teprve přidejte ke směsi.
Nastrouháme kůru z jednoho citrónu a přídáme ke směsi másla a cukru a brambor. Vymačkáme šťávu z obou citrónů, smícháme sypké ingredience (mandle, prášek do pečiva, mouku) a střídavě přidáváme k našlehané směsi. Pak zase odložíme metly a ručně zlehka vmícháme sníh z bílků :o)
Máslem vymyzeme formu na biskupský chlebíček, vysypeme třeba pohankovou moukou, vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 220°C. Po vložení do trouby pečeme na 160°C cca 45 minut.
Bezlepkový sladký chlebíček z kukuřičné mouky
chlebíček
Datum: 11.02.2013 | Vložil: pro LuckuH
Chlebíček z kukuřičné mouky
Datum: 11.02.2013 | Vložil: LuckaH
Dobrý den, tento recept vypadá jednoduše, chlebíček úžasně. Určitě co nejdříve vyzkouším! Děkuji za skvělé nápady.