Dobry vecer, nahodou som objavila tuto stranku a som Vam velmi vdacna. po roku skusania konecne recepty ktore sa zarucene vydaria.. velmi Vam dakujem !!! chcem sa spytat, ci je mozne muku DOVES FARM nahradit nejakou inou napr. z rady SCHAR,kedze tu co je v recepte u nas neviem pozhanat..
dakujem a prajem vela chuti a fantazie do dalsich receptov :)
Bezlepkový perník s jablky
INGREDIENCE
2 hrnky samokypřící mouky DOVES FARM
1 hrnek cukru
3/4 hrnku mléka
1 kypřící prášek do perníku
1 hrnek oleje
2 vejce
2 lžice kakaa
2 lžíce medu
2 čokolády bez lepku
6 větších jablek
POSTUP
Vše je strašně snadné. Jako první si oloupeme a nastrouháme jablka. Pak si oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli do hustého sněhu a můžeme začít připravovat těsto. Všechny tekuté ingredience vlijeme do mísy a lehce zašleháme, aby se spojily. Pak přisypeme všechny ostatní ingredience a zašleháme. Šleháme tak dlouho dokud se směs nespojí. Pak metly odložíme a lehce přidáme sníh z bílků. Sníh vmícháváme lehce, těsto pouze převracíme.
Pekáč si buď vymažeme olejem a vysypeme moukou a nebo vyložíme pečícím papírem. Já vyložila pečícím papírem :o) Vlijeme těsto a povrch těsta posypeme nastrouhanými jablky a dáme péct.
Pečeme cca 45 minut v předehřáté troubě na 220°C a po vložení stáhneme na 160°C
KDyž je perník upečený, tak ho vytáhneme a necháme schladnout. Mezitím co nám perník chladne, tak si rozpustíme čokoládu a polejeme s ní perník s jablky :o) No a máme hotovo, jen necháme vychladnout a můžeme mlsat :o)
DOBROU CHUŤ!!!
Bezlepkový perník s jablky
pomoc
Datum: 26.09.2014 | Vložil: Petra
Drobivější perník
Datum: 23.09.2013 | Vložil: Lucka
Katko,děkuji za receptík, chuťově je perník výborný,ale rozpadá se( vím bezlepkové je drobivější), co přidat xantan. či guaran.gumu? Já dělala do menšího pekáčku cca 35x22cm,aby byl vyšší. není to tím? Děkuji, Lucka
Re: Drobivější perník
Datum: 01.11.2013 | Vložil: Katka
Lucko to tím určitě nebylo. Těsto je malinko drobivější, ale každému vyhovuje jinak. Zkuste do těsta přidat třeba 2 lžice jablečné vlákniny nebo třeba trochu toho xantanu, ale ten moc ráda nemám:o)