Bezlepková tvarohová bábovka

                            

INGREDIENCE

135g mouky DOVES FARM samokypřící

135g mouky DOVES FARM rýžové

4 vejce

200g másla

1 vanička tvarohu (250g)

1 kypřící prášek do pečiva

180-200 g cukru

1 lžíce tapioky nebo kukuřičného škrobu

citronová kůra z 1 citronu

2 lžice kakaa

2 lžíce rumu

 

POSTUP

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky si dáme do větší mísy, protože k nim budeme postupně přidávat další ingredience. Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme do husté bílé pěny, pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a opět zašleháme. K našlehaným žloutkům z cukrem a máslem přidáme tvaroh a opět do hladka zašleháme a přidáme citronovou kůru. Teď je čas na přidání sypkých ingrediencí - mouky, prášek do pečiva a tapioku. Sypké ingredience doporučuji prosít přes sítko, protože pak je těsto mnohem jemnější :o) Získáme hustou směs ke které přimícháme našlehané bílky se špetkou soli. ALE POZOR bílky vmícháváme jemně a ručně, nesmí se nám "rozbít" bublinky :o)

Vymažeme si bábovkovou formu zbytkem másla a vysypeme moukou. Do formy přidáme půlku těsta a druhou půlku obarvíme kakaem a dochutíme rumem. Těsto promícháme a přidáme do formy k těstu světlému.

Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca prvních 5 minut a pak pečeme na 150°C cca 45 minut, ale záleží jakou troubu máte. Těsto musíte vždy zkusit špejlí zda je upečené!

DOBROU CHUŤ :o)

 

 

 

Bezlepková tvarohová bábovka

rercept na babovku

Datum: 06.07.2013 | Vložil: renata.53@seznam.cz

dobry den.prosim o zaslani receptu na tvarohovou babovku.dekuji

Re: rercept na babovku

Datum: 20.07.2013 | Vložil: Martina

Prosím Vás mohli by ste mi poslať recept na bábovku a aj na marhulový koláč,na mailovú adresu kratka.martina@centrum.sk
Ďakujem

recept na bábovku

Datum: 05.06.2013 | Vložil: jitka

dobrý den, pekla jsem podle Vašeho receptu bábovku. neopsala jsem si recept, vždycky jsem otevřela internet. Teď jsem zjistila, že už tady recept není. Můžete mi ho poslat? Postupně od Vás zkouším recepty, každý týden jsem se těšila na nový recept. Byla by škoda, kdybyste přestala. Teď jsem si všechny raději uložila. Musím pochváli i chinois, úplně dokonalej. Ale bublaninu, kterou všichni tady chválí, jsem bohužel nestihla vyzkoušet, čekala jsem až bude ovoce ze zahrady. Přesto díky

stále vláčná

Datum: 09.04.2013 | Vložil: Eva D.

V den upečení výtečná, druhý den stále vláčná, téším se na zítřejší porci ke snídani. Déle už bezpečně nevydrží. Všem doporučuji.

bábovka

Datum: 02.03.2013 | Vložil: Tereza

Povedla se, je vynikající. Děkuji za recept.

Re: bábovka

Datum: 05.03.2013 | Vložil: Katka

Tak to je báječné! U nás doma je to nejoblíbenější bábovka :o)

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek