dobry den.prosim o zaslani receptu na tvarohovou babovku.dekuji
Bezlepková tvarohová bábovka
INGREDIENCE
135g mouky DOVES FARM samokypřící
135g mouky DOVES FARM rýžové
4 vejce
200g másla
1 vanička tvarohu (250g)
1 kypřící prášek do pečiva
180-200 g cukru
1 lžíce tapioky nebo kukuřičného škrobu
citronová kůra z 1 citronu
2 lžice kakaa
2 lžíce rumu
POSTUP
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky si dáme do větší mísy, protože k nim budeme postupně přidávat další ingredience. Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme do husté bílé pěny, pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a opět zašleháme. K našlehaným žloutkům z cukrem a máslem přidáme tvaroh a opět do hladka zašleháme a přidáme citronovou kůru. Teď je čas na přidání sypkých ingrediencí - mouky, prášek do pečiva a tapioku. Sypké ingredience doporučuji prosít přes sítko, protože pak je těsto mnohem jemnější :o) Získáme hustou směs ke které přimícháme našlehané bílky se špetkou soli. ALE POZOR bílky vmícháváme jemně a ručně, nesmí se nám "rozbít" bublinky :o)
Vymažeme si bábovkovou formu zbytkem másla a vysypeme moukou. Do formy přidáme půlku těsta a druhou půlku obarvíme kakaem a dochutíme rumem. Těsto promícháme a přidáme do formy k těstu světlému.
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca prvních 5 minut a pak pečeme na 150°C cca 45 minut, ale záleží jakou troubu máte. Těsto musíte vždy zkusit špejlí zda je upečené!
DOBROU CHUŤ :o)
Bezlepková tvarohová bábovka
Re: rercept na babovku
Datum: 20.07.2013 | Vložil: Martina
Prosím Vás mohli by ste mi poslať recept na bábovku a aj na marhulový koláč,na mailovú adresu kratka.martina@centrum.sk
Ďakujem
recept na bábovku
Datum: 05.06.2013 | Vložil: jitka
dobrý den, pekla jsem podle Vašeho receptu bábovku. neopsala jsem si recept, vždycky jsem otevřela internet. Teď jsem zjistila, že už tady recept není. Můžete mi ho poslat? Postupně od Vás zkouším recepty, každý týden jsem se těšila na nový recept. Byla by škoda, kdybyste přestala. Teď jsem si všechny raději uložila. Musím pochváli i chinois, úplně dokonalej. Ale bublaninu, kterou všichni tady chválí, jsem bohužel nestihla vyzkoušet, čekala jsem až bude ovoce ze zahrady. Přesto díky
stále vláčná
Datum: 09.04.2013 | Vložil: Eva D.
V den upečení výtečná, druhý den stále vláčná, téším se na zítřejší porci ke snídani. Déle už bezpečně nevydrží. Všem doporučuji.
Re: bábovka
Datum: 05.03.2013 | Vložil: Katka
Tak to je báječné! U nás doma je to nejoblíbenější bábovka :o)