Dobry den,vetsinou pracuji s univerzalnimi moukami a tato pateserie mi zatim neni znama.Ale docetla jsem se se,ze je to mouka s kypricim praskem.Pokud bych chtela pouzit jednu z univerzalnich muk a pridala tam pecici prasek kolik se ho tam dava.Nemate s tim zkusenost?dekuji Petra
Vdolky z tvarohového těsta
INGREDIENCE
300g mouky SCHAR MIX C Pattiserie
60 g hery
2 lžice cukr moučka
1 tvaroh (kostku, nikoliv ten ve vaničce)
1 lžička jedlé sody
2 lžice rumu
1 vejce
POSTUP
Příprava těsta je zcela jednoduchá. Všechny ingredience dáte do mísy, rukama propracujete a necháte 20 minut odpočinout. Už když s těstem budete pracovat, tak zjistíte jak je báááječné, nelepí se a je hebounké :o) Po 20 minutách těsto rozválíme na mírně pomoučněné podložce na sílu cca 1 cm a více, vykrájíte kolečka a dáte do rozpáleného oleje smažit. Ale POZOR, oleje musí být hodně - vdolky v něm musí plavat, takže na smažení vdolků padla celá litrová láhev oleje! Nebojte se, že je ho hodně - není, je to tak akorát. Vdolečky opečete z obou stran¨, vyndáte na ubrouskÿ, potřete povidlama a na každý kousek dáte lžici tvarohu. Varianta s meruňkovou marmeládou je taky úžasná! To si jen rozmíchám marmeládu cca se lžicí rumu, potřu hotové vdolečky a už mlsáme :o) Z celého těsta bylo cca 7 vdolků :o)
Dobrou chuť
Bezlepkové vdolky
pochvala
Datum: 03.03.2014 | Vložil: Eva
Koblížky naprosto výborné!! Díky za skvělý recept.
Re: pochvala
Datum: 10.03.2014 | Vložil: Katka
No tak super :o) U nás doma je snědli na posezení...ani jsem nestačila dosmažit :o)