košíčky

Datum: 04.01.2013 | Vložil: pro Marcelu

Dobrý den, to je zvláštní. Pravděpodobně jste je pekla na moc vysokou teplotu a moc dlouho. Já je peču v předehřáté troubě na 220°C a po vložení košíčků do trouby okamžitě snižuji na 160°C. U receptů moc teploty pečení neuvádím, protože každý má jinou troubu, ale asi začnu :o) Košíčky se pečou do lehkého zrůžovění, opravdu krátce. Také záleží na skladování. Pokud je neplníte ihned po vychladnutí, tak košíčky mají tendenci vysychat, takže se musí skladovat v igelitovém pytlíku. Pokud máte troubu která silně peče, tak je pak lepší dělat košíčky v silnější vrstvě těsta, aby tolik nevyschly, ale pak máte méně prostoru na náplň. Příště budu v receptech více podrobnější :o)

Přidat nový příspěvek