namiesto Jizerky som použila Promix UNI. lepkovym rodičom chutia. tak som zvedavá čo na ne povie lepková partia..balím ich na silvestrovskú veselicu :-))
Bezlepkové slané muffiny
INGREDIENCE
200g Jizerky
250 ml mléka
3 lžíce oleje
1 vejce
1/3 kostky droždí
špetka cukru
sůl dle chuti
1 nožička bezlepkové klobásy
hrst hladkolisté petržele
10 dkg bezlepkové anglické slaniny
POSTUP
Tento postup je zcela jednoduchý. Je to takové hrnečku vař :o) V misce si smícháme mléko, cukr, droždí, vejce a pěkně prokvrdláme. Přidáme mouku, nakrájenou klobásku, hrst nasekané petrželky a sůl.
Vše krásně promícháme hnětačem, dokud se směs nespojí a není kompaktní.
Formu na muffiny si vyložíme slaninou, ale nepřeháníme to, protože pak by byly muffinky moc mastné. Slaninku jsem dala spíš po obvodu a kousek i na dno, aby se mi těsto nepřichytlo, protože formu už nevymazáváte :o) Takže formu na muffiny máme vyloženou slaninkou a můžeme plnit. Těsto mi vyšlo akorát na 12 muffinů. Těstem plníme skoro až k okraji. Těsto je husté, takže nevytéká.
Troubu si musíme předehřát na 220°C a pak teprve vložíme plech s muffinkama. Troubu necháme cca 10 minut n těch 220°C, protože se nám slaninka pěkně vypeče a je to mnohem lepší. Po těch 10 minutách stáhneme na 160°C a pečeme dokud není hotovo. Cca dalších 15 minut :o)
Mufinky pak nechte dojít v troubě, no a můžete mlsat :o) Před podáváním posypte petrželkou nebo pažitkou a každej chlap vám po nich utrhne ruku :o)) Já si myslím, že bez slaniny s vymazáním formy by to byla výborná příloha k jídlu!
Dobrou chuť ! :o)
Bezlepkové slané muffiny
Muffinky
Datum: 25.08.2013 | Vložil: beatris
Dobrý den.Tyto muffinky jsem pekla již vícekrát.Je to vynikající a moc dobrý recept.Dnes pro změnu zapékám s kozím sýrem.Je to výborná večeře,mohla by být i svačina,kdyby ovšem něco zůstalo.
Muffinky à la kapr
Datum: 07.04.2013 | Vložil: Eva D.
Hezký den, recept je skvělý, děkuji. Manžel, ač se mi snaží mé dietní pečivo neujídat, také neodolal. Pekli jsme ve formičce na kapříka:-)